New York Bluberry Cheescake
1 kaka
Ingredienser
300 g digestivekex
Ingredienser
300 g digestivekex
150 g smör
600 g philadephiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl frysta blåbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Krossa kexen i mixer och blanda med smält smör.
3. Packa kexblandningen hårt en form med löstagbara kanter.
4. Grädda botten i cirka 10 minuter och låt svalna.
5. Vispa Philadelphiaost och Kesella krämigt i en skäl.
6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ägg och sist grädde.
8. Smält choklad i ett vattenbad och blanda ner i smeten.
9. Häll den över kexbotten och strö över frysta blåbär.
10. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen, cirka 30 minuter.
Leilas tips! Om cheese caken får bli kylskåpskall innan servering så är det lättare att skära den i snygga bitar.
7 kommentarer:
Amenshitvagod! Ge mig! Jag skulle på allvar kunna slicka vilken vägg som helst för att få smaka lite kaka! Bjud mig på fika vetja! Puss Mary
Nu vill jag inte spela teatralisk men jag dör av att se den där kakan! Måste ha kaka, kladdkaka, banankaka, cheesecake, brownie (eller nä inte brownie, jag får ofta ont i halsen av för mycket choklad)blåbärsmuffins! Vad som helst med fett och socker i! Mary
Du får väl sluta titta på den då! Jag ska bjuda dig på den nån dag...den e verkligen asgod!! Den e lite för stor att moffa i sig på egen hand....tyvärr.
Puss!
Fan eru rädd eller, bara att trycka i sig o vänta på kaskadkräkningar...
Nu bllir jag sådär igen, okvinnlig och bara himla äcklig. Precis i din smak va?:)
Puss Mary!
Oja!! Älskar kvinnor i manskostym...eller nåt!?
BTW så hatar ja o spy....därför ingen HEL cheesecake för mig!
Hepåre! ;)
Jag ska baka den idag (elr i morrn) :D. Tack för recepttipset!
Det gör du rätt i frida!! Den e svingod!! :) Jag funderar på att göra den snart igen....
Skicka en kommentar